Over Jurjen

Fotografie en Film

Een beeldmaker in hart en nieren. Hij schiet wat u hebben moet: personen of producten, stilstaand of bewegend, foto of film. In de studio, te land, ter zee en in de lucht: het resultaat is altijd boven verwachting. Jurjen Backer Dirks laat zich de kop niet gek maken. Hij verdiept zich eerst in 'het idee' achter de opdracht. Schept de juiste omstandigheden en wacht geduldig op zijn kans om het perfecte beeld te creëren. Beeld dat gebruikt kan worden voor reclame, voorlichting en/of educatieve doeleinden. Voor advertentie, poster, brochure of website.

Eigen Filmkeuken

Van niemand afhankelijk ,maar een eigen filmkeuken in de studio waar alle soorten gerechten bereidt kunnen worden, en waar de bereiding live gefilmd kan worden. Met 2 sets; 1 voor het snijwerk, en 1 voor de bereiding . Uiteraard wordt de keuken ook ingezet als er food fotografie is. Ook dat gebeurd in eigen studio!

 

Beeldbewerking

De echte vakman creëert beeld met zijn camera, niet met PhotoShop. Aan de andere kant: retoucheren is zo oud als de fotografie zelf. Daarom kruipt Jurjen geregeld achter zijn dikke Mac: perfectie zit hem in de details.

Studio

Het oog van de fotograaf is het belangrijkste, dat lijdt geen twijfel. Dik doen over de studio heeft dus niet zo heel veel zin. Maar toch. Lang niet alle fotografen beschikken anno nu nog over een eigen studio. Jurjen wel. En niet zomaar eentje: maar liefst 100 vierkante meter netto vloeroppervlak, met vaste limbowand ingebouwd. Plus: visagie-, en aparte kleedruimte.

 

'Een relaxte perfectionist', zou je Jurjen kunnen noemen. Streng voor zichzelf, vriendelijk voor iedereen met wie hij samenwerkt: opdrachtgevers, modellen, stylisten en visagisten.