Over Jurjen

Fotografie en Film

Een beeldmaker in hart en nieren. Hij schiet wat u hebben moet: personen of producten, stilstaand of bewegend, foto of film. In de studio, te land, ter zee en in de lucht: het resultaat is altijd boven verwachting. Jurjen Backer Dirks laat zich de kop niet gek maken. Hij verdiept zich eerst in 'het idee' achter de opdracht. Schept de juiste omstandigheden en wacht geduldig op zijn kans om het perfecte beeld te creëren. Beeld dat gebruikt kan worden voor reclame, voorlichting en/of educatieve doeleinden. Voor advertentie, poster, brochure of website.

Nautische fotografie

Jurjen is niet alleen op het vaste land actief, maar ook op zee. Hij stapt vanuit zijn studio zo de boot op. Hij fotografeert schepen, boten en zeiljachten op de Waddenzee, of elders en doet dat vanaf zijn snelle RIB.
Iedere schipper die graag een portret of actiefoto van zijn eigen boot, schip of jacht wil, kan terecht bij www.fotograafopzee.nl. Ook een professionele reportage behoort tot de mogelijkheden, of fotografie van werkzaamheden die op zee vastgelegd moeten worden. Als het maar op de golven is en niet op het vaste land.

Beeldbewerking

De echte vakman creëert beeld met zijn camera, niet met PhotoShop. Aan de andere kant: retoucheren is zo oud als de fotografie zelf. Daarom kruipt Jurjen geregeld achter zijn dikke Mac: perfectie zit hem in de details.

Studio

Het oog van de fotograaf is het belangrijkste, dat lijdt geen twijfel. Dik doen over de studio heeft dus niet zo heel veel zin. Maar toch. Lang niet alle fotografen beschikken anno nu nog over een eigen studio. Jurjen wel. En niet zomaar eentje: maar liefst 100 vierkante meter netto vloeroppervlak, met vaste limbowand ingebouwd. Plus: visagie-, en aparte kleedruimte.

 

'Een relaxte perfectionist', zou je Jurjen kunnen noemen. Streng voor zichzelf, vriendelijk voor iedereen met wie hij samenwerkt: opdrachtgevers, modellen, stylisten en visagisten.